Posts

Sabah Tea Garden Ranau Sabah

Image
Hello ♥

Kali ni Macik Pidah pi mana? hang pi mana pi mana pi mana pi mana pi mana pi mana (amboi banyak betul pi mana) Still area² Ranau (wei, no budget pi luar dari Ranau yer)

Kali ni kami pi Sabah Teh pula. Ni kali kedua saya pi. Dekat ja dengan rumah tapi kadang² yang dekat tu lah yang paling susah mau pi. Betul ke idok? ok jap, kita google dulu pasal Sabah Teh ni. (yang paling important makanan and selfie ja)

Lokasi Sabah Teh ni : Kg Nalapak. Jalan Ranau-Sandakan.
Visit this page for more detail ya :
http://www.sabahtea.com.my/

Semua org sedia maklum ni tempat ni memang tempat pelancongan. So, harga makan tu memang up up juga lah. hahaha. Boleh tahan menu dia. Banyak yang nyumnyum berliur tengok. Oh, no no. saya tidak lupa apa sy order kali ni. Saya order Chicken Claypot Nasi.

Okay storynya, sy sangat lapar hari tu. Kiranya late lunch lah. Syukur makanan cepat sampai. Panas² lagi tu. Memang puas hati. Tapi first keluar dr mulut sendiri waktu makanan sampai - "omg sikitnya, man…

Lohan Rock Cafe Part 1

Image
Hello ♥

Pernah dengar nama cafe ni? Lohan Rock Cafe. Memang rock punya! haha.
Cafe ni terletak di Kg saya sendiri : Kg Lohan Ulu. Jalan ke Air Panas Poring. Berhadapan dengan SMK Lohan Ranau (sekolah saya sendiri)

Saya sendiri tidak pasti bila cafe ni start buka (rasanya tahun ni atau tahun lepas, not sure) Waktu sekolah dulu, kalau tidak silap nama cafe ni Lohan Cool. Tapi tidak pasti lah owner still sama ataupun tidak. Yang penting sekarang tempat ni memang rare gila! Best lepak sini. kikikikih. Ni first time pi, memang tidak banyak ambil gambar waktu ni sebab sebok story mory dengan geng ni.

Apa yang istimewa sangat² dengan cafe hipstur ni? HOMEMADE BURGER. Yasss! Daging burger tu, homemade punya. Lain dari yang lain lah maksudnya.
Ni insta cafe hipster ni : https://www.instagram.com/lohanrockcafe/

Actually saya pi dua minggu lepas. So, saya lupa saya order apa. hmm. pelupa sangat!

What I ordered???


This is the Menu. OK-lah price dia ni. Hipster² punya price. Cafe pun hipster style…

How To Be A Morning Person ♣ (bahasa)

So sorry, tajuk english tapi entry full malay. haha.
Am I a morning person?
Yes, I am.
Sy bangun seawal jam3 pagi. Tapi kamu x perlu lah bangun seawal ni. sebaik²nya bangun 10minit sebelum masuk waktu subuh. Atau mungkin 30 minit sebelum. Sy bangun awal sebab sy jual nasi lemak & kuih-muih. So emm korg boleh imagine la kan kenapa sy bangun awal. Hehe. Ni ada tips utk yang susah bangun awal. Org yg liat sgt mau bangun awal.

1. Alarm

Sejujurnya, sy x guna alarm lagi. haha. Tapi utk yg 'beginner', pasang lah jam alarm (malay apa) kunci jam(?) sorry, english hancur, malay pun hancur. Letak jauh dr tempat kita tidur. Atas meja belajar kah, bilik sebelah kah. yg penting jauh. So, kalau bangun pagi nanti, korg akan paksa diri tu bangun utk off-kan alarm kamu tu. Tips ni utk elakkan korg terbiasa dgn istilah "5MINIT LAGI"

2. Make your bed.

Seriously girls, yg ni HARUS, WAJIB, MESTI ya. Please jgn jd malas biarkan selimut tk berlipat, bantal satu bawah katil, satu ntah ke…

Soft makeup look with bold lipstick

Image
Hola♥  Don't forget to watch my makeup tutorial gais. 




Review - Maybelline Dream Liquid Mousse

Image
Hola ♥

When was the last time i did a review on my blog? IDK
So today I have this maybelline dream liquid mousse foundation here with me!! It's gonna be a short entry bout this foundation *promise

The bottle is actually empty sudah (ada lagi lah sisa² siikit)
I first bought this foundation was on..................................2015 or 2016. I don't really remember. But I know I got this from Watson. And of course I don't remember the price anymore >_<




The packaging is ermm what can I say? Just a glass bottle with plastic pump - just like any other liquid foundation. Nothing interesting. Ouh, the pump, you need to turn it to the left to unlock and to the right to lock it.  It says here - The foundation is airbrush finish. 30ml of liquid foundation inside. The ingredients is.............. aaawww. so many. You just go and ask Mr Google what's the ingredients in this foundation.

EMPTY

Mine is in the shade of creamy natural light 5 The shade is perfect for me. I su…

♠ Doll makeup look [YouTube]

Image
I seriously love love love this look. But i think, it will be much better if you wear lens/softlens. Tiba² sy rabun dan xdapat pakai lens :( Tunggu beli lens baru laaaaah! huuaaarrgghhh :'( Tapi dalam tutorial ni, mata sy bengkak . So, fhm² ja lah kalau nampak macam org sakit.



♠ Monolid makeup look [YouTube]

Image
Hai love Another easy makeup tutorial for monolid. Actually kan, even if you are not monolid, you still can do this makeup look. For any event. No falsies! oh yeah.!