Posts

Showing posts from June, 2015

Senarai Peserta Raya Giveaway by Rafydahouse ♥

Assalamualaikum lovely ♥

Thank you soooooooooo much yg join GA ni. Ni senarai nama yg join GA raya ni. Maaaaf kalau sy silap eja nama korang ye. Siapa2 yg da join tp tkda dlm senarai ni, please inform cepat2!!


1. Syuhada Salleh
2. Tashira
3. Nadratul Syazwana
4. Kakak Tiri Cinderella
5. Noor Hayati
6. CikLa Shahril
7. Mama Darwiish
8. Ziee Pethie
9. nor nazliana
10. Mimiey Ayuniey

11. Kieyrah Zaki
12. zhathie
13. iuzira
14. Siti Farhahnis
15. Cik Adda
16. Akif Imtiyaz
17. Syaza Raihanah
18. fariza rahman
19. nuur farhani Zulkifli
20. Noor Najwa

21. amelia
22. yang baik
23. Ms. Kejupenyet
24. Hajar Shikin
25. Nur Raihanah
26. Azhafizah Md Nor
27. Ieyka Syafieka
28. AinAthirah Anuar
29. Siti Nurazwaniza
30. Yumida Huda

31. mama 3farhanah
32. eintan nurfuzie
33. fifie feyca
34. fiqah hamed
35. ana fatihah
36. Amerah Ramli
37. Hani Fadhlina Abdul Rahman
38. Nieyl
39. SalinaJohari
40. Messarah _

41. sayidah napisah
42. farina fareez
43. kak gojes
44. Miss Oren
45. sha purplegirl
46. Wanyy …

Hadiah Raya GA by Rafydahouse

Image
Assalamualaikum ♥

Maaaaafff sebab lambat update gambar hadiah ;(
Busy yg melampau sampai lupa update. Ada masa lapang puuun rasa malas mau buka komputer sbb fikir mau rehat ja. -_-

Ni lah hadiah2 untuk Raya Giveaway. Sy akan pilih 2 pemenang k. So, ada 2 set hadiah untuk korang. Hadiah memang simple gilerrrr. Sebab sy x cukup masa mau sediakan hadiah hebat2. Tp pa2 pun, semua ikhlas dr sy k. hehehe. fyi, semua hadiah dr kedai sy sendiri. So, sapa2 ada insta, boleh lah follow sy - sitishoppe ♥♥♥ Thanks semua yg join GA ni ♥ Siapa lg yg belum join tu, click SINI 


SET 1


SET 2

Tarikh Baru Tamat GA

Image
Assalamualaikum lovely ♥

Awal pagi tadi sy terbaca 1 komen di entry Raya Giveaway



By Mila Hilas. Thank you so much dear sebab inform!! I love you ♥♥♥



So, tarikh baru tamat GA is 5 Julai 2015. Sesiapa yg belum join tu, sila lah click SINI . Hadiah akan diupdate esok sebab sy belum ambik gambar hadiah lagi -_- 
SEKIAN BAI .

Raya Giveaway by Rafydahouse

Image
Assalamualaikum pretty ♥
**25july2015..hello GA sudah tamat ya. Pemenang sudah lama kena umum tp ada ckp sy x jujur buat GA. So please baca entry ni Click Here sy ada komen dekat entry 'penganjur raya giveaway runaway sudah' tp x kena publish pun komen sy. Sorry,please jgn buat drama sesama blogger.

Lama x buat giveaway!!! Ni actually giveaway ketiga sy :) siapa ada join GA pertama & kedua? Thanks baby sebab join. Mmuah much much love for u guys.

Sama jugak mcm GA first and second, hadiah TIDAK DISPONSOR OLEH SIAPA2. Semua hadiah2 yg korang bakal dapat (untuk pemenang ja lah) adalah from my own pocket money. Oh ada sebenarnya yg sponsor - it's me. hehehehe. Mau jugak belanjo duit raya tapi malu, jadi kita belanja baju raya je la ye :)



T&C
1. Blogger Malaysia. Mesti yg berada di Malaysia jugak. 2. Buat entry bertajuk 'RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE'  3. Letak banner di atas tu kat entry korang & linkkan banner ke entry ini. 4. Tag 4 kawan blogger korang, pastik…

Tutorial + Collab Makeup Revolution Salvation Velvet Lip Lacquer Vamp

Image
Hello hello cupcakes ♥

This is my part 2 collaboration with ieyrah. Check out part 1 here and here ! Also dont forget to read the review here!!
We will be using the same makeup brand (Makeup Revolution) but this time we will be using/review their lip product - makeup revolution salvation velvet lip lacquer vamp. Seriously I forgot to snap a picture of the product, so, i will only use the one from MR's website. ngeee sorry guys.




Wearable Vampy Makeup Look ☻

1. Apply burgundy color all over your lid 2. Blend the color with an peachy eyeshadow. Make sure you swap the burgundy color once again after blending it. 3. Tighline your upper and lower lashline with black eyeshadow.  4. I am using brown gel liner, start up by lining your eyes from middle part to the outer part of your eyes. Softly wing the line, do not press it too much. (see the struggle there, hahaha, i have to take like 4 to 5 picture, i want ppl to see the line clearly)  5. For the lower part, use the same blending brush b…