Posts

Showing posts from August, 2016

♥ Arabic Inspired Green Smokey Eyes Makeup Tutorial | Youtube ♥

Image
Good Morning Sunshine ☻

Another new video ♥
I can't stop filming makeup tutorial now!! hahahaha In sha Allah I will film another new korean inspired makeup look today. CL inspired..? or maybe... Ulzzang inspired? we'll see.. hehehehe. Don't forget to subscribe to my youtube channel gais. Thanks so much love ♥



♥ Purple Love Makeup Look | Youtube ♥

Image
Hey preeettttaaaahhh ♥
yuhuuuu!! New Video again >___<
Babe! Okay meh sy terus terang. Seyes lama x pakai eyeliner. rasa kekok betul mau pakai. Pa2 pun, hope u guys enjoy watching dis really easy and simple makeup tutorial :)


♥ Cara Mengubah Thumbnail Di YouTube ♥

Image
Hai darlings ♥

How are you? Good?

Okay macik Pidah tk speking ompoteh hari ni. Ada tk yg baru berjinak-jinak dengan YouTube? Macik Pidah baru start suka suki dgn YouTube ni. Biasalah kan kalau baru memang banyak yg kena belajar lagi. Okay so hari ni sy nak tunjuk cara-cara mengubah thumbnail video korang.

.....................................................................................................................................


1. Step Pertama ♣
 * Pastikan korang sudah "Sign In" akaun Youtube korang.
First step, click bulat-bulat kecik yang ada gambar korang tu. Yang atas sebelah kanan tu. Lepas tu click  "Creator Studio".





2. Step Kedua ♣
Keluar lah macam ni nanti. Pilih video yg korang mau edit. Click "Edit"





3. Step Ketiga ♣ Click "Custom Thumbnail"




4. Step Keempat ♣
Keluar lah windows kecik ni. Korang pilih lah gambar yg korang nk jadikan thumbnail video korang. Click ja gambar. Lepas tu "Open"




5. Step Kelima ♣
Dah selesai …

♥ K Doll Beauty Skincare ♥

Image
Assalamualaikum ladies!

Hari ni, sy mau cerita ni produk baru. Baru cuba ni selama 6 hari.




♣ Kdoll ni produk buatan Malaysia.
♣ 1 set ada 4 jenis produk dalam ni : Pencuci muka, toner, day cream & night cream.
♣ Harga 1 set : RM70SM // RM80SS (inc postage)
♣ Boleh cuci-cuci mata tengok testimoni di insta @rafydahbeautihouse (ig sy)

♠ Bismillahirahmanirahim (baca bismillah sebelum start cerita hahaha)

Dulu memang x terfikir mau try produk ni, tapi muka sy kusam, lesu, nampak letih, x bermaya. dengan parut segala. So, why not kan. try produk local.

Lagipun sy mau ambil konsep #sayajualsayapakai. why? lebih mudah mau berniaga kalau pakai konsep ni. Kebetulan pula sy jenis yg suka try2 produk baru.







 So far, selama 6 hari pakai produk ni,memang dpt rasa perbezaan dikulit muka sy. Gambar bawah ni sehari sebelum start pakai kdoll.






Korang boleh tengok gambar terbaru sy selepas seminggu pakai kdoll di insta sy @rafyydah.
Kalau pakai day or night cream memang rasa muka tu tegang ja. Lembut,…

Easy Copper Smokey Makeup Tutorial (great for monolid)

Image
Fuuuuuuuh *tiup habuk di blog* hahaha
hello people. rindu aku ke? muehehehehe. X perlu la kn sy explain satu per satu alasan kenapa lama menghilang. "org x kesah pun" kata mak. Baru hari ni siap edit video makeup tutorial. Angkat tangan siapa suka tengok mekap tutorial !! Hebat ke x hebat ke. Yang penting aku berusaha buat video ni. Kalau suka tu, tengok lah sampai habis. Kalau x berminat tu, nk tengok boleh tp cakap belakang x bole. Bapa aku marah kau nanti. hahahaha. just kidding. tapi sebolehnya jangan lah ye. xkan kau nk bg aku pahala free. tapi kalau ya, terima kasih lah. ahaha *ketawa tk ikhlas*

Aku rasa macam x larat bagi list semua produk yg aku guna dalam video tu. Sebab malam ni... aku malas korek balik semua produk dalam laci. Sebab esok pagi aku nk buat video lagi. hah, kalau hambur mekap malam ni nanti esok malas la tu nk bertutorial. (alasan banyak makcik ni -_- )

X perasan pun aku set kamera tu effect dia High Light. perrrgh, terang betul. sorry akak2 sekalia…