Posts

Showing posts from September, 2016

-- Tips Lebatkan Bulu Mata | DIY --

Image
assalamualaikum gegirls ♥

Hari ni sy mau share tips untuk melebatkan/ memanjangkan/ menguatkan bulu mata anda dalam masa seminggu. Haaaaaa, xcaya? try lah sendiri.. Tips ni sy dapat from my beautiful mama ♥♥

Sangat mudah and murah. Tak perlu beli serum yang mahal2. Just need 2 things.

What you need ::
1. Aloe vera 
2. Olive oil (minyak zaitun)

Ni minyak zaitun pilihan saya. Korang suka lah jenis yang macam mana. Jenama apa pun boleh. Ni sy beli di Watson. Kalau tk silap harga dia around RM7. Tapi lupa lah pula ada sale or tkda time tu.



Aloevera pula sy selalu ambik yang dari pokok. Mak sy ada tanam. Kalau tiada yg ori punya, Guna ja lah yang aloevera gel.

***********************************************

Cara-cara ::

1. Ratio dia 1:1. Mix sedikit / lebih kurang setengah sudu teh olive oil, setengah sudu teh aloe vera. Xperlu banyak. Asalkan cukup untuk sapu di bahagian bulu mata atas & bawah. Kening pun boleh juga. No hal.

2. Lepas mix tu kan, sapu guna jari pun boleh, tapi lebih afdal …