Posts

Showing posts from October, 2016

♥ Cara Saya Kempiskan Perut ♥

Image
Hai ♥

Saya tau, saya kurus. TAPI. Perut memang buncit. cis. Banyak punca perut jadi buncit tapi badan tidak lah gemuk sangat. Tapi tu lain cerita. Sekarang ni sy mau cerita MACAM MANA MAU HILANGKAN PERUT YANG BUNCIT TU!

Sebenarnya berat saya memang naik. Dalam sebulan tu, ada 5 6 orang yang tegur "aik pidah, kenapa makin kembang?" --'

So, ni cara saya kempiskan perut saya.

1. Bersenam 

Banyak lah jenis2 senaman yang kita boleh buat. Contohnya zumba, aerobik, macam2 lah. Saya ni, jenis yang ada masa tapi tiada masa. pandai2 lah korang tafsir. hahahaha. So, sy suka cari video2 dari youtube ni. Selalunya waktu pagi saya pilih senaman ringan2 ja. Yang 7 minit, 8 minit, 10minit. Max 15 minit.

Petang sy suka bersenam Max 30minit. hahahaha. sorry, sy kalau sukan2 ni. hmm. mengecewakan sikit. 1jam? 2jam? No,sir. Sorry. 30minit cukup. kahkahkahkah. Saya suka superherofitnesstv atau BeFit . Banyak lagi yang best2. Tapi sy peminat keaira lashae . Fuuuh, semangat betul ikut dia buat …

Cara Mudah Update Blog Guna Hp

Image
Hai!

Kadang2 tu kita malas sebenarnya mau update blog ni. Sebab kena buka pc/lappy lg. Lepas tu kena transfer gamba2 dari hengpong pi lappy lg. Isk. Banyak koje. Betul ka tidak? Siapa setuju angkat kaki !

Okay, sy mau share cara mudah post entry diblog guna hp korang. 

First2, pastikan korang ada telefon canggih. Suka hati la jenama apa. Apple ka, anggur ka, oren ka. Yg penting boleh download apps blogit. "Eleh, nak juga hp canggih2 konon." Kapla hotak lu bro, ni wajib hp canggih. Canggih maksud sy disini, yg ada apps store yg boleh download apps ni. Kalau engko pakai hp hitam putih mmg lah tk dapat. Aiyoo. 


Hah, yg ni apps nya. Sudah jumpa, download lah. Tunggu apa lg. Lepas download tu, pilih la blog korang mana satu. 

Okay lepas tu korang boleh lah tulis apa2 entry hebat korang. Just click yg New! Tu. Lepas tu pandai2 la hidup ye. Juat follow the cara2. Kbai. Happy depavali. 😊

♥ Idea Bilik Tidur ♥

Image
hai ♥

Sekarang ni, bilik lama saya tengah renovate. muehehhee. So, sy pun sibuk lah cari idea2 ataupun DIY utk hias2 bilik baru nanti. Sekarang ni 'menetap' di bilik abang dulu la. Padahal memang menetap disini pun sejak sekolah lg. sebab bilik abang besar dari bilik sy. hahaha. dan disebabkan juga abang jarang balik sini. so, why not sy menetap dalam bilik dia. hahaha.




haaaa, itu bilik aku. Macam kaunter pertanyaan la pula kan. hahahaha. tapi bukan itu point aku. Tengok bawah ni. Saya suka idea2 bilik macam ni. Korang suka bilik yg macam mana? saya suka emmm girly2 sikit, vintage sikit. Shabby chic gitew. tapi suka juga hippie sikit. Dengan boho sikit. aaaaahh. susah betul budak ni. hahahha.















p/s: semua gambar ni dari pinterest. ♥

♥ Watch Running Man Online?! ♥

Image
hai ♥
Kita bertemu lagi. hehehe. Sy tk pasti lah korang macam mana tapi sy suka tengok Running Man. Dulu ada sepupu yg tolong download kan, sekarang ni dia sudah bekerja so, tiada lah yg dapat tolong sy download lagi :(

Kalau tengok di youtube pun boleh. Kalau cari betul2 memang ada tapi selalunya kualiti x memuaskan. Betul x? hehehhe. Ni sy ada jumpa 1 website yg boleh tengok Running Man online. Xperlu sign up segala. Mungkin korang memang sudah tau pun, tapi xpa, sy nk share juga hahahha. apa salahnya kan, mungkin ada juga yg tengah mencari macam mana cara nk tengok running man free. hehehehe. Alaaaa, tengok di TV pun boleh tp kalau jenis yg macam sy ni yg memang x tengok tv hmmm tengok ja lah online.


 Click SINI utk terus ke laman web dia. Lama sudah sebenarnya x tengok Running man ni. Rindu tengok variety show korea. dulu hari2 mata ni menghadap komputer, tengok 2D1N, WGM, the return of superman. Sekarang ni, asyik sibuk update jualan ja. huhuhu. bisnes bisnes bisnes huhuhu.

*yg a…

Dapat cermin mata MURAH!

Image
Hai ♥

Sy pun x perasan bila mula rabun. Makin lama makin sakit mata sebelah kiri ni. Dah x tahan sangat, so pergi lah cek mata. Harga cermin mata (bingkai + cermin + anti calar) RM360. Ni pun katanya harga yang paling murah after less dah tu. 50 kali fikir pun sy rasa sayang betul duit tu .hahahhahaha. So, sy xjadi lah buat cermin mata di kedai tu.

Kelmarin sy pi k.k. Kebetulan pi 1B, jumpa pula kedai cermin mata yg muuurah ♥♥♥♥ Harga bingkai yg paling rendah RM58, lepas tu ada RM70++, ada yg RM100++. Yalah, sy kan mau saving sangat. So, pilih lah bingkai yg paaaaaaaaling murah => RM58. Oooopss, lupa bagitau, BUY 1 FREE 1. hahahahaha. Rezekiiii. Rezekiiiii. Dan sy pun pilihg lah cermin yg terrrrrrmurah sekali RM40 sahaja. Hahahaha.

Cermin tu pun ada byk pilihan. Paling murah RM40++, Lepas tu RM90. lepas tu seratus lebih. Siap dalam masa setengah jam ja!! Happynyaaaaaaa. huhuhuhu. Syukur Rezeki Allah. Kalau x, melayang RM360. fuuuh. hehehehe. ekonomi sekarang ni tk berapa OKAY, so, …

Giveaway by Rafyydah

Image
Hola ♥

Lama rasanya x buat giveaway. Sebenarnya masih takut buat giveaway. Takut terjadinya macam dulu lagi. grrrrrrr ~~

Tapi sebab rindu sangat dengan giveaway, so, emm, saya cuba lah buat giveaway. Tapi x tau lah korang still nk join or x. :(

Seyes sy masih takut buat giveaway. huhu. Kali ni sy buat simple shj. Sangat2 simple.

**************************************************************************** Bawah ni banner aku. puahahahaha. letak gambar sendiri. 

♠ Syarat-syarat ♠
1. Mestilah blogger Malaysia. 2. Umur berapa pun boleh join. 3. Wajib ada blog. 4. Giveaway ini secara automatik akan dibatalkan sekiranya peserta kurang daripada 30 orang.  5. GA ini akan bermula pd 04/10/2016 sehingga 24/10/2016. 6. Pemenang akan diumumkan pada 25/10/2016. 7. Hadiah yg bakal dimenangi pemenang is, topup/reload RM50. 
** HANYA ADA SEORANG PEMENANG SHJ
♠ Apa yg korang perlu buat? ♠
1. Follow blog rafyydah ni. Mesti follow.  2. Follow rafyydah di : instagram @rafyydah 3. Buat entry bertajuk "Giveaway by…

Harley Quinn Inspired Makeup Look

Image
Assalamualaikum ♥

Selalu buat makeup cantik2 kan, hari ni kita buat makeup grrrr sikit.
Tiba2 teringin buat inspired inspired makeup look ni, So sy buat Harley Quinn Inspired Makeup Look from Suicide Squad. Lepas ni, buat makeup tutorial kekasih hatinya pula. hahaha.
Satu benda yg saya lupa, lipstick tu sepatutnya kena buat mcm eyeshadow tu tp lupa. sebab penat sgt buat tutorial sampai trlupa yg tu. huhu. Apa2 pun, jangan lupa LIKE & SUBSCRIBE to my channel. Thank you so much people ♥





*************************************************************





Korean Inspired Glittery Office Makeup Look | Makeup Tutorial | Rafydah ...

Image
Assalamualaikum gais ♥

Okay,new makeup video!!

Don't forget to LIKE & SUBSCRIBE ya :)
Bawah tu ada gambar product yg saya guna utk makeup look ni. Tapi utk face makeup sahaja. Kalau nk tengok eyes makeup tu, mestilah tgk video tutorial ye. ☻



*********************************************************************










************************************************************ ♥ Finish Look ♥