Posts

Showing posts from November, 2016

♥ DECEMBER ♥

Image
Yes yes, i know.. Sekarang belum disember lagi. Tapi kan, tapi kan, xlama lagiiiii disember ♥♥♥

Banyak sgt yang sy plan utk bulan disember. Clearance sale dikedai, stock baru masuk bulan disember, back-to-school, ulang tahun dgn ehem² hahahhaha.

Macam banyak sangat plan. Tapi plan lepak dengan kawan, reunion or whatsoever tuu, macam xda lagi. Still kabur² hahahha. Kalau sudah bekerja ni, hmmmm, lepak? kadang² tidak wujud lagi istilah tu. Macam fokus kerja kerja kerja kerja kerja. huhuhuhu. Macam no life tapi dengan keadaan ekonomi yg tk seberapa ni, kena lah kerja keras. kerja lebih lagi. no mengeluh! Sebenarnya teringin betul bercutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. huhuhh. Banyakkan bersabar. InshaaAllah boleh. hihi. nah, belanja selfie lama ♥


♥ Fashion Talk - Selena Gomez ♥

Image
Hai ♥

woooaaa~~ Few month s ago Selena buat persembahan di malaysia kan - Revival Tour. I know la sudah lama, but still i wanna talk bout it.




 Ya know. turtlenecks? eerrr. Maybe this is not really her style. But, she really look soooooooooo good, soooooooooo perfect. She had gone through a major transformation. 
She really look so pretty with the black turtlenecks + high-waisted black satin pants. Plus the round sunglasses, ppeeerrgghhh. I love it. 
She did it. Yeap~ She rock the outfit. New wardrobe baby, new wardrobe!

❤ Fashion Siti Shoppe #2 I Love Peplum ❤

Image
Hai ❤

Who else love peplum? Angkat jari! Hihi. This is dolly blouse. I fall in love at first sight. Ceh ceh. Hahaha. No, seriously la. This blouse is so dolly look. Kalau pakai kan, it gave you a cute dolly look.

what i like the most is, bahagian tangan tu. So cute. Macam tuan putri dalam movie barbie doll. Hahahha. I believe the material is also comfortable la. As long as it is not something like moss crepe yang tebal2. 




I really like the dark blue and the maroon. I was going to buy it today but unfortunately it was SOLD OUT. Ada pun kaler putih lagi. White also can la but mmmm. Im not really mmmmm. If u want the white one u can buy , just whatsapp me 01129851993. I give u special price. Kikikikikikiki. 

♥ Fashion Siti Shoppe + this is the reason WHY you should DETOX! ♥

Image
Hai ♥

Lately kan, Siti Shoppe banyak masukkan fashion² dress² terkini. OMG sorry lah sebab selalu lambat update insta. ggrrrr ~ Ni antara my fevret!





This Ammara Dress. OMG, It is superb! Material dia moss crepe mix with floral organza. design bahagian bawah tu - the floral organza. It's so pretty gais! Walaupun saya suka warna lembut macam pink² tapi yang ni lain pula cerita. Saya rasa saya lebih tertarik dengan yang warna grey tu. Sebabnya, nampak macam matang. Lagi pula skirt tu menonjol. Color mix antara grey & hijau tu memang thorbaik. Cer tengok, bandingkan antara dua color ni. Yang grey lebih menonjol kan. haaaaaah. hihihi. 
Lagipun kan, Design macam ni, membuatkan kita nampak lebih tinggi tau. Tinggi dan kurus. Sebab dia ala² Plain t-shirt with high waist skirt. High waist skirt memang boleh buat kita nampak tinggi. Tambahan lagi kalau kita pakai heels. peerrrgh. cantiks tau! haha. 
ni contohnya. Macam retis  kau! hah. 





Yang membuatkan kita nampak lebih kurus pula, seba…

cerita kosong hari ini

Image
Dari pagi update - sibuk bekerja depan skrin. Update dropship, update group shopping, update instagram, sediakan bahan2 yg mau di'buffer' kan nnt hihi. Sibuk lg buat experiment instagram. Haish experiment semua xmenjadi. Lepas tu panjat2 meja sebab mau cat bilik. Isk isk isk. Dan akhirnya aku lupa masak. Tengok jam. Terkejut macik. Jam2.30 sudah. Nasip baik lah mama suda makan. Jadinya, aku panaskn seja lah nasi ddlm microwave dan makan lah aku nasi panas td dgn sup ayam semalam. Alhamdulillah kenyang.
Bukan merungut tapi gembira bila sibuk dgn bisnes. Walaupun hasilnya x seberapa. Tapi yakin dengan rezeki Allah. Kita ni hidup umpama roda katanya. Sy pun pernah 'diatas'. Dengan pendapatan 3angka setiap hari. Cukup lumayan hidup waktu tu. Tapi setiap manusia tu x lari drpd ujianNya. Akhirnya aku jatuh lagi. Dengan pendapatan yg kosong hampir setiap hari. Huhu. Itu semua sebab kelalai sendiri. Lupa dengan yang memberi. Seronok dengan hal duniawi. Sekarang Baru merangkak …

Giveaway Batal

hai ♥

Ingat x giveaway by rafyydah baru2 tu? Dah batal ye. sebab x cukup 30 org. :) clik sini

Tq so much yang join, yang follow sy, yang ada komen. I love You all. In sha Allah satu hari nanti sy buat lagi. Setakat ni, nk stop dulu buat GA. huhu. sodih juga lah. hahahhaha. kbai.

My Kegemaran ESP Shaklee!

Image
Hai ❤
Good morning!Salam subuh semua.
Satu hari tu, saya bercita-cita tinggi mau cantik macam mira filzah (puahahahahahaha mohon muntah hijau sekarang) . Tidak lah, bukan begitu. Suatu hari tu, sy terbaca post cousin saya. Dia cakap pasal Esp shaklee. Waktu tu belum ada feeling lagi. Lepas tu nampak lagi dia post. Sy tanya lah apa kebaikan esp ni. Dia cakap boleh mencantikkan kulit kita, dia bantu untuk kita rasa kenyang lebih lama n dia bagi badan kita rasa lebih bertenaga.
Okay, sy mau cuba lah juga. Lepas ja cuba tu, jeng jeng jeng. Tersuka tanpa sengaja pula. Hehe. Hari2 tidak boleh ketinggalan tu esp. Pi kerja pun sy bawa juga (dalam kontena kecil). Esp memang kegemaran saya. Gara-gara mau cuba try test terus tersuka pula. Hohoho.
Rasa rugi juga lah tidak consume esp dari awal2 lagi. Sebab banyak betul kebaikkan dia sampai boleh jadi kegemaran sy. Hehe. Siapa yang belum try esp, jom lah consume sama2. Tidak rugi. Berbaloi betul. Yang mau kurus boleh consume esp, yang mau cantik pun b…

Apa Pendapat Aku Tentang Surihatimrpilot

Hai💚

Siapa tengok drama ni angkat kaki! Aku tk mau angkat! Sebab aku x tengok pun. Hihihi. Kalau x tengok apa motif entry ni? 

Aku bukan peminat drama melayu. Sebab selalunya drama diorg ni membosankan. Bagi aku lah. Xtau kalau kau. Tapi aku tau drama ni tengah hot sekarang. Dah habis pun. Kan. Sebab nampak di insta. 

Yang buat aku eeeeee.. eeerrrgghhhh. Aaarrggghhh... hmmmmp --'

Kenapa lelaki tu tengok perempuan tu macam aarrrgghhh. Fattah memang suka nelofa ka? Sorry kalau tersalah eja nama diorg. Aku xkisah pun salah. Hahaha (jahat betul aku ni) 

Tapi seyes lah. Tengok meletop pun emmm. Kenapa dia tengok nelofa macam org yang betul2 in love. Kalau husben kau tengok kau macam tu, fuuulaaaweeiii. Kalau aku la kn. Kalau aku. Cair lah. Cis. Dia tenung kau dalam2. Pandangan dia kan, macam boleh tembus sampai dihati. Bukan setakat hati, usus pun tembus. Cis, nasip x tembus dibahagian lain. 

Tapi aku tadi ada tengok scene potong2 diorg di insta. Kenapa aku tengok xbest pun cara diorg berla…

Kenapa Saya Pilih Shaklee?

Tidak pernah2 bah terfikir mau jaga pemakanan ni. Buat apa juga kn. Orang cakap, makan lah selagi boleh makan. Peduli la badan berbentuk macam mana pun. Yang penting makan. 
Tapi kan, pernah ka kita terfikir pasal kesihatan kita macam mana? Tidak. Kita pentingkan diri sendiri. Langsung tidak fikir pasal kesihatan. Nah, begitu la juga sy sebelum join shaklee. 
Shaklee ajar sy macam mana mau ubah gaya hidup sy kearah yang lebih sihat. Sekarang sy berusaha untuk jaga kesihatan diri sy & keluarga sy. 
Satu lagi. Banyak benda yang sy dapat belajar dr shaklee ni. Kena lagi group yang banyak membantu sy. Kena ajar lagi macam mau blogging. Suka ba sy. Terus rajin berblogging. Hehe. Sentiasa kena nasihat macam mana mau perbaiki cara kita berbisnes. 👍 
#tsunamishaklee #shakleeeffect #liveamazing #landmarkstudy